Rådgiver

Seniorrådgiver

Fulltid

Matprat

MatPrat / Opplysningskontoret for egg og kjøtt er en av Norges fremste aktører innen matkunnskap- og formidling. På vegne av den norske bonden markedsfører vi norsk egg og kjøtt, og formidler ernæringskunnskap, råvarekunnskap og matlagingskompetanse til norske forbrukere. Vårt mål er å hjelpe norske forbrukere til å lage god mat hjemme på kjøkkenet, vise dem hvor maten kommer fra, og synliggjøre hva norsk matproduksjon er og betyr for norsk natur, dyra, bærekraft, verdiskapning, arbeidsplasser og helsa vår.

Er du opptatt av bærekraft, klimaspørsmål og matproduksjon?

MatPrat søker en erfaren og faglig sterk seniorrådgiver innenfor området bærekraft og matproduksjon, spesielt knyttet til miljø- og klimaperspektivet. Du vil ha en sentral rolle i organisasjonen, og jobbe bredt med norsk matproduksjon og effektene og betydningen av denne på samfunns- og individnivå, samt for næringen i et bærekraftperspektiv.

Arbeidsoppgaver

  • Være organisasjonens og ledelsens rådgiver i spørsmål om bærekraft og matproduksjon
  • Utrede konsekvenser og muligheter relatert til bærekraft knyttet til ulike typer matproduksjon og   norske rammevilkår
  • Initiere, bidra inn i og følge opp forskningsprosjekter/samarbeidsprosjekter på bærekraft
  • Innhente og analysere forskningsrapporter, utredninger og annet faglig materiale knyttet til bærekraft generelt, og bærekraft, miljø og klima knyttet til matproduksjon spesielt.
  • Bidra internt i utarbeiding og kvalitetssikring av artikler, debattinnlegg og annet materiell om mat og bærekraft
  • Representere MatPrat i interessentdialog og i andre faglig relevante fora om temaet nasjonalt og internasjonalt

Ønskede egenskaper

  • Sterk faglig på bærekraft- og klimakunnskap
  • Evne til å sette seg inn i kompliserte problemstillinger og være analytisk, men formidle og kommunisere dem på en presis, men forståelig måte
  • Gode samarbeidsevner, selvstendig og trygg
  • Strategisk, med evne til å se det helhetlige bildet
  • Kunnskap om og Interesse for matproduksjon

Kvalifikasjoner

  • Høyere naturvitenskaplig utdanning, minimum på masternivå, innenfor områdene bærekraft, miljø og klima
  • Minimum 3 – 5 års arbeidserfaring

Hva kan vi tilby? 
Hos oss vil du få en spennende og utfordrende rolle i en kreativ og sosial organisasjon, og blir en del av et faglig sterkt miljø. Vi er opptatt av trivsel på arbeidsplassen og av våre medarbeideres utviklingsmuligheter. Vi holder til i hyggelige kontorlokaler på Løren i Oslo.

Stillingen rapporterer til fagsjef ernæring, bærekraft og dyrevelferd.

For mer informasjon om stillingen, ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere hos Hodejegerne, Elisabeth Lien: 481 33 390 eller Åsta Braathen: 989 01 025.
Søknadsfrist snarest.